TwilighTurkey.Net
 
TwilighTurkeyAnasayfaTakvimSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Taylor Alison Swift

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
umbrel.
Süper Yönetici
Süper Yönetici
avatar

Kadın <b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 2342
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 30/12/09
<b>Doğum tarihi</b> Doğum tarihi : 02/10/98
<b>Yaş</b> Yaş : 18
<b>Nerden</b> Nerden : İstanbul

MesajKonu: Taylor Alison Swift   Çarş. Haz. 23, 2010 5:07 pm

Taylor Alison Swift veya bilinen adıyla Taylor Swift
(d. 13 Aralık 1989) ABD'li bir country şarkıcısı, oyuncu, banço ve gitar
müzisyenidir. 2006 yılında ilk albümünü çıkaran Swift, bu albümden
yayımladığı ilk tekli "Tim McGraw" Amerikan country müzik listesinde
altı numaraya kadar yükseldi. 2008'de çıkan ikinci albümü Fearless'ten beş tekli çıkaran Swift, bu
teklilerden "Love Story"nin Amerikan müzik listesinde dört numaraya kadar yükselmesiyle
ilk kez bu listede ilk beşte yer alma başarısını gösterdi. Ardından
aynı albümdeki "You Belong with Me" adlı eseriyle, ABD'de iki numaraya
kadar yükseldi. Bu şarkının video klibi 2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde
en iyi kadın videosu seçildi. 2010 yılında yapılan 52. Grammy Ödülleri'nden önce, sekiz
dalda adaylık elde eden sanatçı, bu ödüllerden "En İyi Albüm" de dahil
olmak üzere dördünü elde ederek kayda değer bir başarı gösterdi.

Konu başlıkları






  • 1 Hayatı
  • 2 Müzik hayatı

    • 2.1 2006 - 2008: Taylor
      Swift
    • 2.2 2008 - 2010:
      Fearless
    • 2.3 2010 - günümüz:
      Üçüncü albüm hazırlıkları
    • 2.4 MTV VMA Kanye West
      tartışması

  • 3 Filmografi
  • 4 Diskografi
  • 5 Dış bağlantılar


//

Hayatı


1989 Pensilvanya
doğumlu Swift, daha sonraları ailesiyle beraber Tennessee'deki
Hendersonville kasabasına taşındı. Verilmiş demeçlere göre, Swift'in en
çok örnek aldığı isimler; bir opera sanatçısı olan ninesi ve bir başka
country-pop şarkıcısı LeAnn Rimes'tır. Her ne kadar ailesi, sanatsal
ve klasik müziklerle içiçe bulunsa da, Swift, küçüklüğünden başlayarak
country müziğe ilgi duymaya başladı.
On üç yaşında bir plak şirketiyle anlaşan Swift, burasının "istediği
yer olmaması" nedeniyle bu şirketten ayrıldı. Taşındıkları Nashville'de
"The Bluebird Café" adlı mekanda şarkı söylemeye başlayan Swift,
sonunda 2006'da ilk çıkışını yaptı ve ilk albümü "Taylor Swift"i satışa
sundu. Başta "Should've Said No", "Teardrops on My Guitar" ve "Our Song"
olmak üzere "country" listelerinin üst sıralarında yer alan
şarkılar çıkaran Swift, 2008'de ise "AT&T TEAM USA Soundtrack"
albümü için "Change" adlı şarkısını yayımladı.
"Change"in ilk haftasında on numaraya yerleşmesiyle ilk defa bir
şarkısını ilk ona sokma başarısını gösteren sanatçının sesi, benzer
tarzda müzikler yapan sanatçı Avril
Lavigne ile karşılaştırılmaktadır. Sanatçı, son olarak Kasım 2008'de
yayımladığı platin plaketli albümü "Fearless"ın ardından; 2010 yılında
gösterime giren "Valentine's Day" adlı filmde rol
almıştır.
Müzik hayatı


2006 -
2008: Taylor Swift




Swift'in 2006 yılında bir kafede çekilen fotoğrafı.





Swift'in kendi adını taşıyan ilk albümü Taylor Swift'tir. Sanatçı bu albümü on
altı yaşındayken Big Machine Records etiketiyle çıkardı. Albümün ilk
teklisi Swift'in sevdiği country müzik sanatçısı Tim
McGraw'a itafen yazılmış Tim McGraw'dır. Amerika Birleşik
Devletleri'ndeki Billboard Hot Country Songs
listesinde altı numaraya kadar yükselen şarkının sözleri Taylor
Swift'te aittir.
Swift'in şarkısı dijital ortamda milyonlarca kez indirilerek büyük
başarılar kazandı. 15 Mayıs 2007 tarihinde hayranı olduğu sanatçı Tim
McGraw ile Akademi
Country Müzik Ödülleri'nde beraber sahne almıştır.
21 Ağustos 2007 tarihinde America's Got Talent'in finalinde
sahne aldı. Ayrıca 2007 boyunca birçok programa ve ödül törenine katıldı. "Our Song",
"Should've Said No", "Teardrops on My Guitar" gibi
şarkıları başta Billboard olmak üzere pek çok
farklı müzik listesinde başarı kazandı.
İlk albümününden sonra Taylor Swift 2007'de Sounds
of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection, 2008'de ise Beautiful Eyes adlı EP'ler çıkardı.
2008 - 2010:
Fearless [değiştir]



Taylor Swift ikinci albümü Fearless'i ABD'de
11 Kasım 2008'de yayımladı. Albüm, ilk haftasında elde ettiği
592.304'lük satış rakamıyla Amerikan
albüm listesine bir numaradan giriş yaptı. Bu, tarihte bir country
müzik albümü için görülen sayılı başarılardan biridir. Albümün ilk
teklisi "Love Story" 16 Eylül
2008'de yayımlandı. Şarkı ilk hafta dijital ortamda 129.000'lik satış
rakamına ulaşırken, albüm de Billboard
200'de haftalarca bir numarada kaldı ve dijital ortamda 236.046'lık
satış rakamına ulaştı, böylece tarihin en çok satan country müzik
albümlerinden biri oldu. Albümden yayımlanan altı tekli Amerikan müzik listesine girmeyi başardı.
"Love Story", 12
Eylül 2008'de
yayımlandı. Şarkı Swift'e geniş bir tanınırlık getirdi. Sözleri Romeo ve Juliet'e benzer bir formatta yazılan şarkının
klibinde de Swift, Juliet'i oynadı. Şarkı on beş hafta boyunca Amerikan
müzik listesinde kaldığı gibi, birçok kanalda da uzun süre yayımlandı.







Albümün ikinci teklisi "White
Horse" olarak belirlendi. Tekli olarak
8 Aralık 2008'de yayımlanan bu şarkının videosu ilk olarak 7 Şubat
2009'da CMT kanalında
gösterildi. Daha sonra da, 11 Nisan 2009 tarihinde ABD'deki Billboard Hot Country
Songs listesinde bir numaraya yükseldi. Sanatçının, "Forever
& Always" adlı şarkısıyla beraber bu şarkısını eski sevgilisi Joe
Jonas'a yazdığı söylenmektedir. Fearless albümünde bulunan "Crazier" adlı
parça "Hannah
Montana: The Movie" filminin müzik albümünde yer edindi. Swift bu
sayede Miley Cyrus ile arkadaş oldu. Öyle ki, 2009 Grammy Ödülleri'inde Cyrus ile
beraber "Fifteen"
adlı şarkıyı seslendirdiler.

Taylor Swift 2009 yılında Jonas Brothers'ın üç boyutlu ilk konser filmi olan Jonas Brothers: The
3D Concert Experience'de yer aldı. Film 27 Şubat 2009'da gösterime
girdi. Filmde Jonas Brothers ve Taylor Swift dışında Demi
Lovato'da yer aldı.
Albümün üçüncü teklisi "You Belong with Me" de 21 Nisan 2009'da yayımlandı. Şarkı
başta Amerikan listeleri olmak üzere pek çok dünya listelerinde üst
sıralarda yer aldı. Şarkı, elde ettiği liste başarılarının dışında
Swift'e 52. Grammy Ödülleri'nde
"Yılın Kaydı" ve "En İyi Kadın Pop Vokal Performansı" dallarında
adaylık kazandırdı. Ayrıca Akademi
Country Müzik Ödülleri'nde de yılın şarkısı olarak seçildi.
Şarkının klip yönetmeni Roman
White, klipte oynayan ve sanatçının aşık olduğu karakteri
canlandıran isim ise Lucas Till'dir. Swift'in iki kişiyi canlandırdığı
video klibi, 2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde
"En İyi Kadın Sanatçı Videosu" ödülünü aldı.


Taylor Swift MTV VMA'de





Taylor Swift, 11 Kasım 2009'da CMA Ödülleri'nde Fearless ile "Yılın Albümü", "Love Story" ile de "Yılın
En İyi Kadın Vokal Performansı" ödüllerini kazandı. Bunun yanında
Swift, 2010'da düzenlenen 52. Grammy Ödülleri'nde
sekiz adaylık aldı ve 31 Ocak 2010'da Los
Angeles'ta yapılan törende "Yılın Albümü", "En İyi Country Albümü",
"En İyi Country Şarkısı" ve "En İyi Kadın Country Performansı" olmak
üzere dört Grammy ödülü kazandı.
Swift, 2009 yılının Nisan ayında ilk turnesi Fearless
Tour'a başladı. Turne kapsamında yüz farklı yerde konser verilmesi
planlandı. 5 Haziran 2010'da sona ermesi planlanan turnede Kellie Pickler ve Gloriana gibi
isimler de yer almaktadır.
2010
- günümüz: Üçüncü albüm hazırlıkları



2010'da People's Choice Ödülleri'inde "En
Sevilen Kadın Sanatçı" seçilen Swift, üçüncü albümünün yapım aşamasında
olduğunu ve yüksek olasılıkla 2010 yılı içinde çıkacağını açıkladı.
Sanatçı albüm dışında 2010 yılında Valentine's Day filminde Taylor Lautner ile beraber rol aldı. Ayrıca film için "Today Was a Fairytale" adlı bir şarkı besteledi. iTunes'ta yayımlanan şarkı, Amerikan müzik listesinde iki, Kanada müzik listesinde de bir numaya kadar
yükseldi.
MTV VMA Kanye West
tartışması



2009 MTV Video Müzik Ödülleri'nde
Taylor Swift En İyi Kadın Sanatçı Video ödülünü aldıktan sonra
teşekkür konuşmasını yaparken Kanye
West sahneye çıkıp mikrofonu Swift'in elinden alarak "Mikrofonu sana
vereceğim, biraz bekle Taylor" dedikten sonra seyircilere dönerek "Bu
ödülü Beyoncé almalıydı. Single Ladies klibi en iyi kliplerden biri, ödül
onun" cümleleriyle konuşmasına devam etti. Bu yaptığı konuşma sonunda
West, ırkçılıkla suçlanarak seyircilerden büyük tepki
aldı. Daha sonra Beyoncé En İyi Video
ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşmasında Taylor Swift'i sahneye
çağırarak teşekkür konuşmasını bitirmesini istedi. Sonraki günlerde
Kanye West, yaptığı davranış yüzünden Taylor Swift'ten özür dileyerek, o
akşam sarhoş olduğunu ekledi.
Filmografi


YılFilmRolNotlar
2007"Online" - Brad PaisleyKendisiVideo-klip
2008"Best Days of Your Life" - Kellie PicklerKendisiVideo-klip
2009Jonas Brothers: The
3D Concert Experience
KendisiCameo
2009CSI: Crime
Scene Investigation
Haley Jones"Turn, Turn, Turn" bölümü
2009CMT Crossroads:
Taylor Swift / Def Leppard
KendisiDVD
2009Hannah
Montana: The Movie
KendisiCameo
2010Valentine's DaySamantha Kennyİlk film
Diskografi






Ana madde: Taylor Swift diskografisiAlbümler

  • 2006: Taylor Swift
  • 2008: Fearless

EP'ler

  • 2007: Sounds
    of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection

  • 2008: Beautiful Eyes

Canlı albümler

  • 2008: Live From SoHo

Video albümler

  • 2008: "CMT Crossroads: Taylor Swift & Def Leppard"

_________




Twilight~Hush Hush Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
DreaMs.
Grafiker
Grafiker
avatar

Kadın <b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 3340
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 13/03/10
<b>Doğum tarihi</b> Doğum tarihi : 02/05/96
<b>Yaş</b> Yaş : 21
<b>Nerden</b> Nerden : BuRsa

MesajKonu: Geri: Taylor Alison Swift   Perş. Haz. 24, 2010 4:12 pm

saol cnm

_________


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Taylor Alison Swift
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» LG Star Reklamı/Taylor Lautner
» bilinmeyenler !!!!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Twilight Turkiye Fan Bilgi Forumu :: Hayranı Olduğunuz Diğer Ünlüler :: Yabancı Ünlüler-
Buraya geçin: